google translate

miercuri, 20 ianuarie 2010

si ninge ...

Si ninge si tot ninge. Parca as fi in Canada frate. De doua zile ninge. Azi am facut o ora jumate de la piata romana pana pe langa Pasajul Muncii. Norocul meu cu masina de la job care are cauciucuri all season si ma descurc de minune cu ea. Daca era sa merg cu a mea cred ca de mult eram pe trotuare, in alte masini sau cine mai stie pe unde ...
Nu de alta dar la a mea am cauciucuri de vara. Nu gasesc cauciucuri all season pentru dimensiunile alea. Sau daca gasesc, trebuie sa fac comanda si sa mi le aduca din Germania sau mai stiu eu de unde. Iar ca sa imi iau cauciucuri de iarna (dupa ce i-am luat anul trecut cauciucuri de vara si m-a rupt la bani) nu prea imi vine.
Mai ales daca imi vine viza, nu imi vine sa mai bag inca vreo opt sute de euro numai in cauciucuri de iarna pe care le folosesc doar 2-3 luni pe an.


Cu dedicatie speciala pentru cei care "sufera" la 30 de grade in Australia mai jos niste poze cu iarna in Bucuresti (poze facute de la fereastra apartamentului in care locuiesc):


Asa si acum ca mi-am varsat naduful ... tin sa anunt ca tot nu am nici o veste de la prietenii mei de la DIAC sau de la ACS.

Cu ACS-ul m-am pacalit rau. Am scris intr-o alta postare ca m-au taxat de trei ori pentru o singura aplicatie. Pentru o aplicatie mi-au returnat banii (pentru ca aveam email de confirmare de la ACS), dar pentru inca una nu. Nu am cu ce sa le dovedesc decat cu extrasul de cont, dar s-au facut ca ploua cand le-am povestit despre asta (in sensul ca nu am primit nici un raspuns de la ei de 3 saptamani).

Asa ca pana la urma cred ca o sa raman cu banii dati. Asta e. Trec la pierderi o suma destul de serioasa, dar nu am ce sa fac, cel putin deocamdata.

Cam atat.

miercuri, 13 ianuarie 2010

calcule si probabilitati


Pai daca tot nu am vesti de la ACS sau de la DIAC, incep sa imi fac niste calcule.

- 28 Octombrie 2009 – am primit email de la CO DIAC in care zicea ca mi se permite sa furnizez un nou assessment care sa fie pe MODL si implicit pe CSL (Linux) si ca imi da 3 luni de zile in care sa ii trimit acest assessment. Pe 28 Ianuarie 2010 CO-ul de la DIAC ar trebui sa imi trimita email si sa ma intrebe de sanatate (adica sa imi ceara noul assessment si in cazul in care nu il am sa se apuce de procesat aplicatia in conformitate cu noile directive de la inceputul lui decembrie 2009). Dupa parerea mea chestia asta nu o sa se intample. 
- 3 Noiembrie 2009 – am aplicat la ACS pentru obtinerea unui nou assessment. Am aplicat online pe site-ul lor (www.acs.org.au), dupa care a trebuit sa trimit documentele prin posta la ei. Dupa ceva probleme cu Posta Romana (am descris in alt post ce si cum) am trimis cu TNT si documentele au ajuns in sfarsit in 7 Decembrie 2009 la ACS. De atunci pana pe 4 Ianuarie 2010 statusul meu spunea tot “Awaiting documents”. In 4 Ianuarie 2009 statusul s-a schimbat in “In process”. Dupa spusele unui amic care a aplicat si el la ACS si dupa experienta mea (de la precedentul assessment), ar mai trebui sa treaca o luna pana se finalizeaza cazul. Asta inseamna inceputul lui februarie si inca o luna pana primesc rezultatul de la ACS prin posta. Deci inceputul lui martie. Aici ar mai fi o chestie. Un amic de aici din Bucuresti are un prieten care este deja in Sydney. Mi-a sugerat sa le zic celor de la ACS sa imi trimita raspunsul la amicul acela din Sydney si el sa il scaneze si sa mi-l trimita pe email. As mai castiga cateva saptamani. Luni am trimis email la ACS, dar dupa cum ma asteptam nu am primit nici un raspuns pana acum.


Asa, acum sunt 2 posibilitati.
Una, in cazul in care CO-ul de la DIAC imi trimite email sa ma intrebe de sanatate, sa ii zic sa imi proceseze aplicatia asa cum este, sau sa ii zic ca mai am inca vreo luna pana primesc raspunsul de la ACS. Aici chiar nu stiu ce sa fac.
A doua, in cazul in care CO-ul de la DIAC nu imi trimite email, ma fac ca ploua pana primesc rezultatul de la ACS si apoi ii trimit email (la care sper sa raspunda).


Deci, in ambele cazuri, aplicatia mea va intra la procesare cam pe la inceputul lui martie. Asa ca “rabdare si tutun” pana atunci.



Am inspiratie asa ca editez aici ca sa nu mai deschid un nou post (deformatie "profesionala" de pe forumuri). 


Ce nu imi place mie la cei de la DIAC este ca nu au posibilitatea sa dea un termen clar pentru raspuns. Ar fi fost minunat sa zica in momentul aplicarii: bai frate ai aplicat in data X, in data Y ai raspunsul. Pozitiv sau negativ, nu conteaza, dar un raspuns. Ca sa stii cum stai. Continui pe alta parte, te opresti, iti bagi picioarele, etc. Asta fac eu la job. Cand primesc o sarcina, intreb clar: frate in cat timp vrei raspunsul? Ca sa stiu cum imi organizez timpul. Din punctul meu de vedere este ceva normal. Vreau sa imi programez activitatile ca sa pot da un raspuns clar, profesionist la respectiva sarcina.



Dar cred ca aici intervine o ecuatie cu foarte multe necunoscute, care nu depind de ofiterii de caz de la DIAC. Tine de alte niveluri. Gen ministrul imigratiei, politica de imigrare, conditiile economice, etc. Dar, cred ca un cuvant destul de greu in are ministrul imigratiei.


La mine inca e o nebuloasa cand sau daca voi primi viza. Partea proasta este ca am un termen limita de intrare in Oz in cazul in care primesc viza: 20 August 2010 (atunci imi expira analizele medicale). Si ce e mai urat este ca intr-o prima faza, eu vreau sa plec singur fara sotie si copil. Dupa ce gasesc un job, atunci vreau sa imi aduc familia in Oz. Pe de o parte ma descurc mult mai bine de unul singur (pot sa dorm si intr-un grajd, nu ma deranjeaza), dar pe de alta parte o sa fie rau cu dorul de copil si sotie. 
In cazul fericit in care o sa obtin viza si o sa am un termen scurt de intrare in Oz (de o luna, doua), va trebui sa sparg niste bani in plus pe biletele de avion, pentru validarea vizelor sotiei si copilului (in jur de 3000 EUR - dus intors), ca eu oricum imi iau un bilet one way. Sa vedem de unde ii fac rost. Cred ca pana la urma va fi un mic credit. Dar dupa ce isi vor valida vizele fetele, voi putea sta linistit sa imi caut un job, fara stresul ca nu am unde sa culc fetele sau ce sa le dau de mancare. Cred ca merita banii astia pentru a fi relaxat in cautarea unui job.



Alta chestie care nu imi place este ca imi pun viata pe un oarecare hold. E o chestie pragmatica pentru ca incepi sa stai sa te gandesti: de ce sa bag banii in chestia aia cand e posibil sa o am doar pentru cateva luni. Nu prea pot sa imi fac o rezervare pentru o vacanta la vara, ca sa prind niste preturi bune, pentru ca ma gandesc ca cine stie, primesc viza si raman cu banii dati. 
Multe, multe alte chestii din astea care creaza un disconfort in viata de zi cu zi. 



Mda, mi s-a terminat inspiratia.