google translate

vineri, 9 aprilie 2010

ce am mai facut

pai in ordine: 
- am expediat "marea suma" de banii in Oz. astept sa imi confirme tipul de la Commonwealth sosirea banilor. m-am gandit ca e mai bine sa fac asa decat sa stau cu stres ca imi dispare ceva (putin probabil pe avion, dar asa e lumea mai stresata :)).
- am schimbat ceva bani in dolari australieni, ca sa am ceva la mine pentru o zi doua in Oz (sau ma rog pentru o bere, doua, trei in avioane, aeroporturi). adevarul este ca mi-e un pic teama de zboruri, dar cu acele "calmante"  - a se citi ceva bere - sigur o sa imi treaca. 
- am platit biletele de avion. efectiv m-am dus cu o caramida de bani sa achit biletele. am fost un nataflet pentru ca am vazut ca aveau POS si in plus ma mai intreaba tipa cum platesc. puteam sa platesc si in euro. asa am platit in lei la cursul BNR plus ceva (acel ceva s-a ridicat la 160 lei cam 40 euro). chiar daca eu plec inainte, am zis sa scap de problema biletelor si sa am totul stabilit.

tipa de la banca unde mi-am facut operatiunile de transfer si de schimbat "cash-ul" in $AU imi zicea ca a fost anul trecut pana la Paris si la intoarcere a avut niste turbulente de a zis ca nu se mai urca in viata ei in avion (partea proasta ca reactia ei la zbor s-a accentuat destul de urat si a fost nevoie de consiliere psihologica - inca se mai trezeste noaptea cu senzatii tembele). si imi mai si povestea ... ma rog, e o prietena de-a mea, discutia a pornit de la invitatia mea sa vina in Oz in cativa ani dupa ce ma aranjez si eu cat de cat. cand a auzit cat trebuie sa zboare pana in Oz a zis ca in viata ei nu o sa vina :). dar in cativa ani o sa ii treaca simptomele astea ... si sigur o sa vina sa isi faca o vacanta in Perth. 

pe de alta parte pot sa anunt ca am un prim interviu aranjat in Oz. da frate. nu mi-a venit sa cred. am aplicat la un job in Perth pentru un post de service engineer la compania pentru care lucrez acum in Ro. mi-a raspuns tipa de la hr de la sediul central din Sydney ca cica nu mai este disponibil acel post si ca imi trimite CV-ul la managerul de service din Perth. 
azi la pranz cand imi verific contul de email vad un email de la managerul general al branch-ului din WA al companiei care imi zice ca mi-a vazut CV-ul si ca ar fi interesat intr-o discutie cu mine cand ajung in Oz. mi-a zis sa il sun cand ajung. 

cand am vazut, nu mi-a venit sa cred. "mi-au picat ochii in gura si ma uitam printre plombe"  cam aceasta este una din expresiile care pot defini ce simteam. 

nu ma incanta neaparat faptul ca o sa am un interviu, pentru ca este foarte posibil sa nu ii placa fata mea si sa ma trimita la gara.
pentru mine cel mai important este ca am potential. poate nu o sa ma angajeze. nu are relevanta la momentul asta. important este ca pe zona in care lucrez e cineva interesat, fara sa ma vada. e un semn bun pentru mine mai ales dupa sutele de refuzuri la aplicatiile facute in Oz. face bine la moral.

azi sunt foarte fericit. am o confirmare. sigur o sa gasesc un job acolo. chiar si la roaba sau la lopata. va fi un job. dupa aia cresc. 

apropo de asta. sunt bune jocurile alea de strategie gen Age of Empires. se aplica si in viata reala (bine, sunt convins ca baietii care au creat tipul acesta de joc s-au inspirat din viata reala). pleci de la niste resurse minime date (banii pe care ii am pentru inceput), apoi incepi sa iti upgradezi tot ce ai, incet incet. cu ceva lupte, cu ceva agitatie, cu ceva strategie, dar in final de cele mai multe ori castigi. 

momentan e de bine :)

duminică, 4 aprilie 2010

alegere buna sau rea?

cat de buna este alegerea mea?


am anuntat la firma ca voi pleca. multi colegi au fost incantati de curajul meu. mai ales ca plec cu familia. multora nu le-a venit sa creada ca am putut sa fac miscarea asta. toti colegii au fost ok cand au auzit vestea. m-a bucurat reactia sefei mele, cand i-am aratat pasaportul cu viza de rezidenta in Australia. nici macar nu a incercat sa ma convinga sa mai raman in firma. m-a intrebat doar cand am planificat zborul catre Australia. si atat. imi place sefa mea si imi pare rau ca plec dintr-un loc de munca foarte ok. nu vreau sa ling. pur si simplu imi place sefa mea si am o relatie super ok cu ea (sau cel putin asa banuiesc).


pe de alta parte, exista un stres puternic pentru mine. daca nu voi gasi ceva care sa ma multumeasca? daca nu voi gasi un job? daca voi ajunge in Perth si o sa zic "wtf"? nu pentru asta am venit aici? daca nu voi gasi o cazare cum trebuie  (lasand la o parte oamenii care vor sa ma ajute la inceput - la care chiar nu stiu cum ma voi revansa)?


ce nasol este cand pleci "pe coclauri", adica in necunoscut. nu prea ai de ce sa te legi ... eu personal nu am rude sau prieteni pe care sa ii stiu in Oz, din Romania. voi rezista cateva luni? am rezistat 2 luni jumate in Grecia la cules de portocale in 2003, dar acum ma mut complet in Australia. si trambitzez ca nu mai vreau in Romania. dar ce dracu' voi face daca vad ca nu se leaga nimic in Oz?
ma voi intoarce ? eu tot zic ca nu vreau sa ma intorc in Romania, dar daca nu voi putea sa obtin un job care sa imi asigure chiria, mancarea si transportul (pentru 3 persoane) nu o sa fie prea placut.
visul meu este sa gasesc un job de supravietuire in primele zile. daca gasesc ceva de genul asta, apoi pot sa zic ca ma descurc mai departe. mi-ar placea sa gasesc ceva cu multa munca fizica, ca sa mai dau jos din kilogramele pe care le-am pus pe mine prin alimentatia "sanatoasa" pe care o am acum.
evident nu ar strica sa gasesc un job pe meseria mea. dar, asta cred ca va mai astepta.


anyway, Paste fericit ...