google translate

joi, 29 septembrie 2011

Petitie online

Tocmai ce am primit pe e-mail o stire cu o petitie online referitoare la denumirea etniei tiganilor.
Cine are chef sa dea o tura pe acolo, poate sa o faca, este destul de interesant articolul in care descrie sumar istoria tiganilor.

http://www.petitiononline.com/qd3xx666/

13 comentarii:

  1. pai nu mai bine punem parul pe ei si ii fugarim unde i-or duce picioarele?
    si sa se numeasca cum or vrea pe unde or apuca?

    respect

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare,
    Cand ma agitam sa ajung in Australia, am luat blog-ul tau si l-am scos la imprimanta de la cap la coada. L-am citit din scoarta in scoarta, si tu ai fost pentru mine un model.
    Acum am ajuns in Perth de vreo 2 saptamani.
    Am o rugaminte care m-ar ajuta pe mine si pe alti cativa prieteni de-ai mei: Poti sa faci un articol in care sa povestesti putin cam care ar fi cheltuielile tale obisnuite (gen mancare, cazare, alte servicii) si un total al lor, precum si un salariu anual minim pentru a te descurca?
    Multumesc mult.

    George

    RăspundețiȘtergere
  3. @George: Am scris asta deja de anul trecut. Uite aici: http://plecatpecoclauriaustralia.blogspot.com/2010/09/faq.html

    RăspundețiȘtergere
  4. asta ca sa-ti dai seama ca, intr-adevar, l-a citit "cap-coada"... :)))

    iar in legatura cu tiganii, eu i-as numi mai... "elegant": "borâţi".

    RăspundețiȘtergere
  5. @born_angry: ba da. dar nu o pot face personal, asa ca sustin anumite cauze care poate, poate vor schimba ceva.
    @rory: eu i-as denumi la fel de "elegant", mult mai rau. as aduce aminte de un anumit maresal din secolul trecut, care avea un plan bine pus la punct referitor la aceasta etnie de tigani... rezervatie? lagar? poate par extremist, dar tigani acestia au fost printre motivele principale pentru care am plecat din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da intreadevar uneorii Rromii sunt dezgustatori din toate punctele de vedere.............

    RăspundețiȘtergere
  7. @ana: 1. sunt tigani.
    2. intotdeauna sunt dezgustatori

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine spunea o cunostinta de-a mea: "Oare de ce tari ca Franta sau Spania ii trimit inapoi la noi? Ar trebui facuta o triere...sa-i impuste". Radem, glumim...dar e un fapt deja mult prea real: in Europa, romanii sunt asociati cu tiganii in mintea oricui...
    Long live the Queen!!! "I want to break free..." :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Existenta tiganilor a fost unul din motivele pentru care am ales sa plec din Romania. Felul in care sunt vazuti romanii in Europa (confundati cu tiganii) m-a determinat sa aleg o tara cat mai departe de Europa.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu locuiesc in Germania de aproape 2 ani si nu am avut pana acum probleme legate de nationalitatea mea. Sincer nu cred ca colegii de la job ar avea motive sa insinueze ceva de genul atat timp cat dai dovada de caracter, buna crestere si profesionalism. Si nu, nu as pleca din Europa din cauza tiganilor, iar daca cineva incearca sa ma asocieze cu aceasta rasa, chiar are o problema.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Anonim: fiecare cu ce isi doreste. am spus ca etnia asta de tigani a fost unul din motive, nu cel principal, dar destul de important.

    RăspundețiȘtergere
  12. eu locuiesc in Bucuresti, in sectorul 1 ("capitala capitalei"...asa e numit de hotii din primaria sect 1...) si sunt inconjurat de o multime de tigani...nu mai spun ce mizerie este...mormane de gunoi de un metru zac de luni de zile (as pune o poza sa va sochez...e vorba de zona Domenii!!!), gratare pe trotuar si nunta in intersectie...asta e spectacolul oferit de jegurile astea!
    ...total de acord cu afirmatiile ca suntem identificati cu tiganii in Europa...nici nu are sens sa mai discutam sau sa analizam asta!
    felicitarile mele Marius pt pasul facut!

    RăspundețiȘtergere
  13. @TMK: da, din pacate stiu exact cum este acolo. ultimul meu job din Bucuresti era chiar pe langa Piata Domenii si am vazut ce este pe acolo. chiar daca e o zona presupusa mai de calitate, tot plina de tigani era.

    RăspundețiȘtergere