google translate

miercuri, 17 februarie 2010

ce am mai facut ...

pai nu am mai facut prea multe.

- Pasapoarte Belgrad: done
azi am trimis pasapoartele la Belgrad cu UPS (175 lei). luni pe 15 februarie am sunat la Ambasada Australiei in Belgrad ca sa imi zica o voce diafana de robot ca este ziua nationala a Serbiei si ca e inchis. evident ca nefiind atent am mai prins doar ultimele franturi de vorbit in engleza, dar apoi am prins in sarba cuvantul "praznic" asa ca m-am prins eu pe moment.  dupa aia am calarit site-ul ambasadei din Belgrad si am vazut ca pe 15 e inchis din cauza sarbatorii. am sunat a doua zi si am vb cu o tipa, cred ca de la visa office care mi-a dat detalii. ca pot trimite cu un curier pasapoartele, ca o sa ajunga in 2 zile, dureaza 2 zile aplicarea vizei in pasapoarte si apoi cam inca 2 zile pe drum. mi-a mai zis sa pun in plic si un print dupa prima pagina de la scrisoarea primita de la DIAC cu vizele. ma rog, eu le-am mai pus in plus si o hartie pe care am scris ca le vreau inapoi tot cu UPS si ca voi plati la primire. cei de la UPS Romania mi-au spus ca returul ar fi in jur de 190 lei. mi se pare ok pretul asta comparativ cu cei de la TNT la care pretul final (dus-adus pasapoarte) ajungea pe la 600 lei. am zis ca merita sa dau banii astia decat sa stau in tren ore intregi, la care se adauga riscul sa adorm si sa imi dispara diverse. in plus in Belgrad de la gara ar fi trebuit sa iau un taxi pana la ambasada pentru ca trenul ajunge in Belgrad la 8.30 am (daca nu are intarzieri) si cei de la ambasada au un program destul de strict din cate am vazut pe site-ul lor. 
ma rog, cam asta a fost pana la urma rationamentul meu cu pasapoartele. acum ar trebui sa astept pana saptamana viitoare pe vineri ca sa le primesc in apoi cu viza pe ele.

- ca o ironie a sortii, vinerea trecuta am primit raspunsul de la ACS (la aplicatia pentru assessment pe linux). ce frumos ... am primit raspunsul pozitiv, deci acum am si assessment pe 2231-79 Linux specialist. la o saptamana dupa ce am primit viza ... tot e important pentru moralul meu. pana acum nu am primit nici un raspuns negativ de la autoritatile din Australia (de la cele de care am avut nevoie pana acum: Vetassess, ACS, DIAC, WA Government). face bine la sperante :D. acum o sa vad acolo cand o sa ma apuc de cautat joburi. aici cred ca o sa am muuuulte raspunsuri negative :), dar cu rabdare (cat ma tin banii) se rezolva si jobul. 

- Contul in banca: inca in lucru
le-am trimis e-mail celor de la CBA ca nu imi sunt favorabile conditiilor lor de transfer de bani si comisioanele. chiar daca zicea Baiazid ca au primit premiu pentru serviciile de internet banking parca la momentul asta fiecare dolar australian conteaza. o sa vad cum sunt conditiile si la Westpac si la alte banci din Oz. m-ar tenta ING dar am inteles ca nu sunt prea bine dezvoltati.

- Bagaje: in lucru
m-am gandit sa imi iau un troller din cel mai ieftin (parca am vazut pe la 90 lei in Auchan, dar nu garantez). trebuie sa ma gandesc si la greutatea trollerullui ca se adauga la ce pot eu sa iau. stiu ca astea sunt evidente pentru multi, dar incerc sa dau cat mai multe amanunte pentru ca poate ajuta pe cineva (pe mine personal sigur ma ajuta, ca imi definesc mult mai clar pasii). asa ca o sa iau un troller din panza ca sa fie cat mai usor, iar in aeroport o sa il bag in plastic, asa ca nu are ce sa se intample. anul trecut cand am fost la un curs prin Europa Centrala colegul meu si-a plastifiat bagajul (era cam 20-30 lei nu mai retin exact), eu nu l-am plastifiat si nu am avut probleme. ma rog, acum sunt alte conditii si nu prea vreau sa risc sa se rupa bagajul de la manipulare (mai ales ca iau unul ieftin :D pentru un drum one way). 
ce va trebui sa bag in el este alta poveste. lucrez la o lista cu ce haine imi vor trebui in Perth in luna Mai, cand o sa o termin o sa o pun aici. 

- Comunicarea cu cei din Romania cand voi fi in Perth: in lucru
un amic care a ajuns de curand mi-a dat niste hint-uri. unul dintre ele a fost internetcalls.com. chiar m-a sunat din Oz cand a ajuns si se auzea perfect. faptul ca m-a sunat m-a convins. am descarcat aplicatia (pe calculatorul de la servici), am bagat 10 eur in cont (12,5 cu handling fee si TVA) si apoi mi-am dat un telefon. a mers fara probleme. apoi (ca nataraul) mi-am adus aminte ca in Oz nu o sa am laptopul de la job. o sa il am pe al meu care este un Mac (are deja 5 ani). hai sa caut si un client de Mac pentru aplicatia lor. evident nu exista. aveau o solutie care implica achizitionarea unui soft de la altii si a unui router care permitea SIP. alti bani alta distractie. asa ca am lasat-o moarta. o sa vad cum o sa ruleze Virtual PC pe mac (care se misca ca o cizma in noroi) si daca permite comunicarea. ma rog, cand o sa ajung in Oz o sa vad ce fac in cazul in care nu merge solutia gasita cu Virtual PC. oricum mi-am facut o lista cu ce softuri am nevoie si sa vad pe unde bag kit-urile prin calculator sau pe HDD extern. CD-uri nu am de ce sa imi iau cu mine, nu are sens sa incep sa le explic celor de la vama ce este cu ele, mai ales ca toate filmele si fotografiile le-am transformat in format electronic.

cam atat pentru azi.

15 comentarii:

  1. parallels.com/eu/products/desktop/

    Salutare, recomand parallel desktop pt Mac-ul tau, in niciun caz Virtual.Se misca superbine. Se gaseste si pe torrente.:)

    Man, iti urmaresc parcursul si iti doresc mult succes.Tare as vrea ca in 2 ani sa pot ajunge si eu in OZ.Mult mai e pana acolo, dar dorinta e mare!

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. acadeaua,
    Parallel Desktop nu merge pe Power PC din cate stiu eu. Merge numai pe procesoare Intel.
    Bafta multa cu viza. Cu ceva rabdare, o sa ajungi in Oz.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru viza.
    De curand am inceput sa ma gandesc si eu serios sa plec in Australia (cu sotia). Am citit aprope tot de pe forum si de pe blogul tau, vazand ca ai obtinut viza m-am gandit sa te intreb cat te-a costat aplicatia si viza? De pe forum nu am inteles prea bine.Eu am o verisoara in Melbourn care o sa ma ajute (ea o sa se ocupe de aplicatie)pentru ca eu inca nu stapanesc bine engleza.Pe forum scria cineva ca viza ne costa 2235 dolari in cazul in care dam amandoi examenul IELTS sau 3510 dolari daca numai aplicantul (adica eu). Tot in Perth vrem sa mergem si noi, eu sunt sofer profesionit (10 ani vechime in meseria de sofer profesionist) si am inteles ca se cauta soferi. Sper ca nu te supere intrebarea mea si ca o sa-mi raspunzi.Iulian.

    RăspundețiȘtergere
  4. pai in total pe mine m-a dus la 4000 euro. fara agentie de emigrare. daca faci si cu o agentie, costurile cresc substantial.
    platesti 2525 AUD pentru taxa de aplicatie ca aplicant principal, iar daca sotia (partenera) nu da IELTS aici in tara (si sa ia niste note parca peste 5,5 la toate modulele) atunci trebuie sa platiti in plus inca cei 3510 AUD pentru scolarizarea din Oz pe limba engleza.
    dacamai ai intrebari ... anytime.

    RăspundețiȘtergere
  5. gasesti cartele internationale prepaid la orice newsagency, cca 20 aud investitie, suni imediat chiar si de la telefon public (iti trebuie inca o cartela de convorbiri locale)

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutare,

    pentru VOIP noi folosim pentru apelurile catre Romania voipraider.com. Au client pe windows dar ofera pe site datele de configurare ca sa poti folosi clientul tau. L-am testat si pe Linux cu twinkle. Iti faci cont si platesti 10Aud in care intra convorbiri nelimitate timp de 3 luni cu o groaza de retele de fix din diverse tari, printre care si Ro. Dupa 3 luni incepi sa consumi din creditul de 10aud si cand se termina mai bagi fise :)
    Noi suntem foarte multumiti de cum merge cu Ro. Un coleg de la servici a incercat sa-l foloseasca cu India, dar se auzeau rau, a renuntat si a trecut pe skype.
    Adi

    RăspundețiȘtergere
  7. merci Adi pentru hint. din pacate am vazut ca au acelasi sistem ca si cei de la internetcalls.com. ca sa pot folosi Mac-ul trebuie un modem care suporta si SIP. nu prea am chef sa cumpar iarasi diverse echip. care sa imi asigure o singura functie.
    o sa testez cu Virtual PC, dar dupa ce fac curatenie generala prin calculator.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut,

    la bagaje o sa ai limita 30 de kg pe Emirates, dar la Tarom (pana in Istanbul) o sa ai 20 kg asa ca sa fii pregatit cu 40 de euro (4Euro/kg) sa platesti la Tarom. Plastifiatul costa 20 RON dar iti poti aduce de acasa folie (de aia de impachetat sandwich-uri) si scotch si le poti "bandaja" singur in aeroport. Asa am vazut pe unii ca mai faceau.

    Pe partea de comunicare ti-am zis:
    www.internetcalls.com si www.voipgain.com. Noi asta folosim si suntem multumiti. Ultimul e chiar mai ieftin...ajunge la 5centi/minut pe mobil in Australia. Eu mi-am bagat mobilul de Australia in lista de contacte pe userul meu, le-am dat la ai mei parola (e setat calculatorul de acasa sa se logheze automat cand porneste) si daca nu sunt pe net si vor sa vorbeasca cu mine ma suna ei pe mobil, pe banii mei fireste. Faptul ca ma pot gasi oricand...conteaza mult pt ei.

    Cu contul bancar eu am mers cu CBA si am fost multumit.

    Spor la impachetat. Poate ne vedem in Perth!

    RăspundețiȘtergere
  9. merci pentru hint-uri Cameron.

    asa fac cu bagajele.
    cu comunicatiile o sa fie un pic mai greu pentur ca pe Mac nu am posibilitatea sa instalez aplicatiile software de la www.internetcalls.com sau www. voipgain.com.

    sa vad ce o sa fac pana la urma cu acel router SIP.
    mi-a zis un amic ca nu ar fi mai mult de 50 lei si nu mai mare decat un pachet de tigari.

    am ramas la CBA deocamdata. daca nu o sa imi placa in Oz de ei o sa schimb banca.

    si eu sper sa ne vedem in Perth cu toate ca tu esti prea mobil pentru mine :))

    bafta cu interviurile

    RăspundețiȘtergere
  10. fratilor vreau sa vin in au ,legal cu fam. poti trai civilizat acolo?oricum multumesc ptr. raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  11. daca nu am multe scoli,doar liceu, dar sint cinstit, muncitor,si ma duce capu zic eu poti gasi un job?si ce modalitate as avea ca sa stau fara probleme cu autoritatile?ce fel de viza sa cer.
    multumesc ptr raspuns anticipat

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim: da poti sa vii, dar trebuie sa urmezi pasii pentur obtinerea unei vize care sa iti permita sa stai aici.
    @Anonim: job poti gasi nu iti trebuie scoala, dar ca sa obtii viza care sa iti permita sa ai un job aici iti trebuie ceva mai mult. incearca sa obtii o viza de lucru dar este foarte greu sa primesti asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  13. daca obtin o viza de 1 an turist &work,merge
    marius multumesc oricum,daca vrei iti trimit adresa mea de email si vorbim asa

    RăspundețiȘtergere
  14. salutare ....
    am o intrebare
    pot sa merg cu o viza de turist si so prelungesc acolo ..?
    sau care sunt pasi pt a incepe demersurile pt o viza de munca ..daca cineva mar indruma dintre cei care au reusit cum au inceput daca se poate pe romben_sistem@yahoo.com messs

    RăspundețiȘtergere
  15. @Anonim: poti sa vii cu viza de turist, dar ma indoiesc ca o sa poti sa o prelungesti aici.
    ca si pasi de inceput poti sa citesti pe www.immi.gov.au si acolo gasesti cam toate informatiile necesare. in principiu, ca si primi pasi trebuie sa iti echivalezi meseria la o institutie autorizata aici in Australia si sa dai testul IELTS (si evident sa ai minim 6 la toace cele 4 module). daca ai nelamuriri pune intrebari si o sa iti raspund. bafta.

    RăspundețiȘtergere